Pages

Monday, November 2, 2015

Τάρτα κολοκύθας (Classic Pumpkin Pie)



θα χρειαστείτε

για την γέμιση

3 κούπες ψίχα κολοκύθας
1 κούπα ζάχαρη
νερό
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ (200γρ)
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος (100γρ)
3 αυγά
κανελα σκόνη
γαρύφαλλο σκόνη
τζίντζερ σκόνη

για την βάση

1 κούπα αλεύρι
2 κσ μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
100γρ βούτυρο (εκτός ψυγείου)

Αφού αδειάσουμε την ψίχα της κολοκύθας με το κουτάλι, βάζουμε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα
κ προσθέτουμε την ζάχαρη κ περιπου μισή κούπα νερό.
Μην ασχοληθείτε κ πολύ με τις ίνες κ το πόσο μεγάλα κομμάτια θα κόψετε γιατί μετά περνάμε τον πολτό από το μπλέντερ.
Αφήνουμε να βράσει καμιά ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ κ μετά με το στικ μπλέντερ ή το μουλτι διαλύουμε όλα τα κομμάτια κ ίνες μέχρι να γίνει βελουτέ κ προσθέτουμε κ τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά κ ανακατεύουμε καλά (εγώ έβαλα το στικ μπλέντερ πάλι μέσα για λίγα δευτερόλεπτα).

Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κ το βούτυρο κ με τα δάκτυλα μας ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δυο υλικά κ να γίνει σαν άμμος.
Προσθέτουμε το αυγό κ ζυμώνουμε.
Σ' ένα στρογγυλό ταψάκι μεσαίο, απλώνουμε λαδόκολλα κ την κόβουμε για να καλύψει το ταψάκι μας.
Ανοίγουμε την ζύμη στο ταψάκι πατώντας με ένα ποτήρι η τα δάκτυλα μας.
Θέλουμε να καλύψει όλη την βάση του ταψιού κ να ανέβει στα τοιχώματα περιπου 2 δάκτυλα.
Προσέχουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να ψηθεί καλά.
Ψήνουμε για περιπου 45' μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά.

Αφού ψηθεί η βάση μας, βγάζουμε από τον φούρνο κ ρίχνουμε το μείγμα κολοκύθας πάνω στην βάση κ ξαναβάζουμε στον φούρνο για 1-1,5(αναλόγως τον φούρνο) ώρα στους 180'.
Καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκε όταν δεν είναι υγρή η γέμιση αλλά έχει σφίξει κ δεν κουνιέται.

Βγάζουμε από τον φούρνο, στολίζουμε με λίγο χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί από πάνω κ
απολαμβάνουμε!

enjoy!






Pin It!

No comments :