Πλένουμε, καθαρίζουμε και αφαιρούμε
την καρδιά των μήλων με τα κουκούτσια.
Κόβουμε σε φετούλες ή σε ροδέλες,
και βάζουμε να μουσκέψουν μέσα σε κονιάκ.
Χτυπάμε 2-3 ασπράδια αυγών, με λίγο αλάτι
και με λίγη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, και λίγο γάλα,
να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Βουτάμε στο χυλό τα μήλα και τα τηγανίζουμε
σε φρέσκο βούτυρο ή καλαμποκέλαιο.
Μόλις βγούν από το τηγάνι πασπαλίστε τα
με ζάχαρη και κανέλα ή περιχύστε τα
με μέλι και κανέλα ή σιρόπι από γλυκό
του κουταλιού ή αραιωμένη μαρμελάδα.
No comments :
Post a Comment