Pages

Thursday, October 21, 2010

Μαρμελάδα μήλο



* 2 1/2 κιλά μήλα,
* 1.200 γραμμάρια ζάχαρη,
* 1 λεμόνι.



Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε
σε φέτες. Tα βάζουμε κατόπιν σε μια λεκάνη, ραντίζοντάς τα με
το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τα
αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη
ζάχαρη. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας, ενώ
ταυτοχρόνως τα λειώνουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Όταν η μαρμελάδα δέσει καλά, την αφήνουμε να κρυώσει και
τη σερβίρουμε σε βάζα, που τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει
τελείως. Aν τα μήλα είναι σκληρά, θα πρέπει να τα κόψουμε σε
μικρά κομμάτια για να διευκολύνουμε το βράσιμό τους. (αν
θέλουμε να γίνει πιο αρωματική η μαρμελάδα, προσθέτουμε
πριν να την αδειάσουμε στα βάζα, λίγο ξύσμα λεμονιού και
1-2 κομματάκια ξύλο κανέλας.)
Pin It!

No comments :