Pages

Sunday, April 21, 2013

παγωτό βανίλια (παγωτομηχανή)



Υλικά (για 6-8 άτομα)

80 g ζάχαρη 

500 ml γάλα 
1 βανίλια Bourbon 
8 κρόκοι αυγών 
65 g ζάχαρη 
300 ml κρέμα γάλακτος


§             Ζυγίστε την 80 γραμμάρια ζάχαρη. Πάρτε δύο κουταλάκια του γλυκού, και τα ανακατεύουμε με την βανίλια σε ένα ξύλο κοπής. Αυτό γίνεται για να διαχωριστούν οι κόκκοι βανίλιας ο ένας από το άλλο έτσι ώστε να μπορούν να αναμιχθούν καλά στο γάλα.
§             Γάλα, ζάχαρη, βανίλια αναδεύονται μαζί σε ένα κατσαρολάκι το οποίο θερμαίνεται έως το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
§             Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
§      Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος το οποίο ως τώρα πρέπει να έχει κρυώσει καλά, στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά.
§             Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαφρά χτυπημένη κρέμα και διπλώνουμε στο μείγμα αυγών και γάλακτος. Αναδεύεται ήπια μέχρι να μην υπάρχουν εξογκώματα και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
§             Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίχνετε το μείγμα μέσα Το μείγμα αναδεύεται σε παγωτομηχανή για 40-60 λεπτά, ανάλογα με τις επιδόσεις της μηχανής και αναλόγως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Enjoy!

Pin It!

No comments :