υλικά για 3 μικρά ramekins:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κρόκους αυγού
1 κούπα τσαγιού γάλα (όχι light)
1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πρέζα θαλασσινό χοντρό αλάτι
1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις και αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα και ρίχνουμε το αλάτι.
2. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους 2 κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε 3 μικρά pyrex μπολάκια.
6. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα μεγαλύτερο pyrex στο οποίο έχουμε βάλει ζεστό νερο τόσο ώστε να καλύπτει εξωτερικά μέχρι την μέση των μπολ.
7. Βάζουμε το pyrex με τα μπολάκια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της κρέμας.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κρόκους αυγού
1 κούπα τσαγιού γάλα (όχι light)
1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πρέζα θαλασσινό χοντρό αλάτι
1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις και αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα και ρίχνουμε το αλάτι.
2. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους 2 κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε 3 μικρά pyrex μπολάκια.
6. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα μεγαλύτερο pyrex στο οποίο έχουμε βάλει ζεστό νερο τόσο ώστε να καλύπτει εξωτερικά μέχρι την μέση των μπολ.
7. Βάζουμε το pyrex με τα μπολάκια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της κρέμας.
No comments :
Post a Comment