Pages

Friday, October 8, 2010

Τσιζκέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο (chocolate-peanutbutter cheesecake)

Υλικά (10 -12 κομμάτια)
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. πίνατς (φυστίκια ψημένα και αλατισμένα)
100 γρ. μαύρη σοκολάτα (υγείας, σπασμένη σε κομμάτια)
50 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
3 αυγά
3 κρόκους αυγών
200 γρ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος (παχύρευστη)
250 γρ. φυστικοβούτυρο
Για την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος (παχύρευστη)
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος (σε κομμάτια)
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 C.
Ετοιμάστε τη βάση σας χτυπώντας όλα τα υλικά της βάσης στο μπλέντερ. Μόλις το μείγμα της βάσης είναι έτοιμο, το απλώνετε ομοιόμορφα σ' ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο, και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση, ανακατέψτε μ' ένα μίξερ όλα τα υλικά της, για περίπου 3 λεπτά, και ρίξτε το μείγμα της γέμισης στο ταψί. Αφήστε το τσιζκέικ σας να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και ετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας.
Για την επικάλυψη σοκολάτας, λιώστε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις δέσει καλά το μείγμα, περιχύστε πάνω από το τσιζκέικ σας, και ξαναβάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει τελείως, και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Το τσιζκέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο είναι έτοιμο!
Tip: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Pin It!

No comments :