Pages

Thursday, October 21, 2010

Καριόκες

Yλικά:

*1 ΒΙΤΑΜ λιωμένο,
*1/2 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο κουτί),
*1/2 εβαπορέ γάλα (μεγάλο κουτί),
*1 κουταλιά μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας,
*4-5 κουταλιές γεμάτες κακάο καλής ποιότητας,
*1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα,
*2 βανίλιες,
*2 πακέτα μπισκότα μιράντα,
*500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη,
*λευκή ή μαύρη τρούφα για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση:

Στο μούλτι χτυπάτε τα μπισκότα σε σκόνη. Μέσα σε ένα
μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο
μείγμα (εκτός βέβαια απο την τρούφα και την μισή
κουβερτούρα). Αν γίνει σφιχτό βάζετε λίγο γάλα ακόμη,
ενώ αν γίνει αραιό προσθέτετε λίγο κακάο. Το τυλίγετε
σε ρολό μέσα σε διαφανή μεμβράνη, ή το βάζετε σε
μακρόστενη φόρμα. Το παγώνετε για 5-6 ώρες
τουλάχιστον. Κόβετε φέτες και βουτάτε στην κουβερτούρα
κάθε φέτα κρατώντας τη φέτα με δύο πηρούνια.
Απλώνετε σε αλουμινόχαρτο κάθε φέτα από το γλυκάκι
και τα παγώνετε στο ψυγείο. Αν θέλετε πριν παγώσουν
τα πασπαλίζετε με τρούφα. Μόλις παγώσουν τα τυλίγετε
σε αλουμινόχαρτο. 


Καλή επιτυχία!
Pin It!

No comments :