Pages

Thursday, October 21, 2010

Μούσλι Σπιτικό

Υλικά:

*1/2 φλυτζάνι σταφίδες ανάμικτες,
*1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα,
*1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ξερά μήλα,
*1/4 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα,
*1 φλυτζάνι ζεστό νερό,
*3 φλυτζάνια βρώμη,
*1 1/2 φλυτζάνι έτοιμα δημητριακά ρυζιού,
*1/2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα στη μέση,
*1/4 φλυτζάνι γάλα σε σκόνη,
*2 κουταλιές τριμμένη καρύδα,
*2 κουταλιές μέλι,
*1 κουταλάκι κανέλα.

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς C'.
Σε ένα μικρό μπόλ ρίχνουμε το ζεστό νερό,
μουλιάζουμε εκεί τις σταφίδες & τα
αποξηραμένα φρούτα για 15 περίπου
λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε
τη βρώμη, τα δημητριακά, τα αμύγδαλα,
το γάλα σε σκόνη, το μέλι, την καρύδα 
και την κανέλα. Προσθέτουμε εκεί τα
αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα και
το νερό στο οποίο μουλιάζανε.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό σε 1 ταψάκι
( στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολα)
και ψήνουμε για μία ώρα. Ανακατεύουμε με 
ξύλινη κουτάλα κάθε 15 λεπτά ώστε
να ψηθούν ομοιόμορφα & να μην κολλήσουν.
Βγάζουμε απ'τον φούρνο & αφήνουμε να 
κρυώσουν.
Pin It!

No comments :