Pages

Sunday, September 26, 2010

Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές

Από το Gourmet της Ελευθεροτυπίας του Δεκεμβρίου. 


Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 150 γραμ. τριμμένη φέτα
  • 6 κουταλάκια γλυκού πολτό ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι


Οδηγίες

recipe image
1. Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε. Βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Το κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
recipe image
2. Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης.
recipe image
3. Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες του ρολό για να κολλήσουν.
recipe image
4. Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και πιέζετε τη ζύμη να κολλήσει. Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
recipe image
5. Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.
Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.



Διαβάστε περισότερο: Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές 



http://www.sintagespareas.gr/sintages/pleksoudes-me-feta-elies-kai-piperies.html#ixzz10eZN1VgG
Pin It!

No comments :