Pages

Friday, August 27, 2010

ΤΑΜΠΟΥΛΕ (ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ)

Υλικά

  • 2 μέτρια κομμένα σε ροδέλες ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 2  ΤΟΜΑΤΕΣ ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές ΞΥΔΙ
  • 1 φλιτζάνι ΠΛΗΓΟΥΡΙ
  • 3/4 του φλιτζανιού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΑΠΑΛΟ
  • 1 κΠΙΠΕΡΙΑ κομμένη σε κύβους πράσινη
  • 1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ KNORR
  • 2 κουταλάκια ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ HELLMANN'S MILD
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ

Εκτέλεση

1. Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ το πλιγούρι σε μπoλ με ζεστό νερό. Την επόμενη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει. 
2. Ανακατεύετε τα λαχανικά προσεχτικά για να μη λιώσουν (ιδιαίτερα οι τομάτες) με το πλιγούρι. 
3. Χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα, το ξίδι και τον στιγμιαίο ζωμό. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και σερβίρετε.


http://www.elais.gr/cooking/recipes/229
Pin It!

No comments :