Pages

Friday, August 27, 2010

Πατσαβουρόπιτα Γλυκιά



Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια

για το σιρόπι:
21/2 κούπας ζάχαρη
21/2 κούπας νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Αλείφουμε τα φύλλα μας με το λάδι και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί μας, διπλώνοντας τα στην μικρότερη πλευρά του.
Τα ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά ,το σπορέλαιο, το μπέικιν και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η κρέμα,γύρω στα 20 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).

Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό, αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και κόβουμε σε κομμάτια.


Μπορείτε να το δοκιμάσετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Pin It!

No comments :