Pages

Sunday, May 30, 2010

Fried Eggplant Fingers (Μελιτζανοκεφτέδες)



1 cup mashed baked eggplant (1 κούπα λιωμένη μελιτζάνα)
1 cup grated parmesan (1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
1 1/2 cup breadcrumbs (1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη)
2 eggs (2 αυγά)
1 onion, grated (1 κρεμμύδι τριμμένο )
1 teaspoon baking powder (1 κ.γ. baking powder)
salt, pepper (αλάτι, πιπέρι)
breadcrumbs (τριμμένη φρυγανιά)



  • Wash the eggplants, cut them in half and boil them.(Πλύνετε τις μελιτζάνες, κόψτε τις στην μέση και βράστε τις)
  • When done, strain so they get dry.(Όταν βράσουν, στραγγίξτε τις καλά να στεγνώσουν)
  • Mince them till they are pulped.(Λιώστε τις μέχρι να γίνουν πολτός)
  • Put the pulp into a bowl and add the rest of the ingredients except the breadcrumbs.(Βάλτε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της φρυγανιάς)
  • Shape the dough like fat fingers and wrap them in the breadcrumbs.(Πλάστε την ζύμη σε σχήμα μακρουλό σαν σουτζουκάκια και τυλίξτε τα στην φρυγανιά)
  • Fry in hot oil.(Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι)



Eat them warm (if you manage, cause when i cook them they don't even make it to the plate...lol)













Pin It!

No comments :