Pages

Thursday, May 6, 2010

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Για την ζύμη(*)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
½ κούπα ανάλατο βούτυρο σε κομματάκια

Για την κρέμα
5 τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
7 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 4 λεμόνια)
4 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα ξύσματα, προσθέστε το βούτυρο.
Πιέστε την ζύμη στο πάτο και τα πλάγια του ταψιού. Τρυπήστε την ζύμη με ένα πιρούνι. Παγώστε για 15 λεπτά. Ψήστε μέχρι να χρυσίσει για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Κατεβάστε στους 180 βαθμούς.
Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ. Προσθέστε την ζάχαρη. Προσθέστε τα αβγά –ένα κάθε φορά- χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε πρόσθεση. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Περιχύστε το μίγμα  στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 βαθμους. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου μια ωρα.
Μπορείτε να βάλετε για γαρνίρισμα: Σαντιγί, φράουλες ή ζάχαρη άχνη.
Βάλτε 2 λεπτές φέτες λεμονιού στο κέντρο για ομορφιά.

(*)Αντί για ζύμη μπορείτε να σπάσετε μπισκότα και να τα ανακατέψετε με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε τα στο ταψί και παγώστε στο ψυγείο.

http://fe-mail.gr/pages/posts/gourmet/gourmet1506.php
Pin It!

No comments :