Pages

Friday, May 28, 2010

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


• 750 ml ΓΑΛΑ (3 φλιτζάνια)
• 2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ κομμένα σε μπαστουνάκια
250 γραμ. πράσινα ΛΑΖΑΝΙΑ
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
• 2 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
• 1 κουταλιά ΒΙΤΑΜ
250 γρ. τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
ή ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
• ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
• 2 ΠΡΑΣΑ καθαρισμένα και κομμένα
σε μπαστουνάκια
• 300γρ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ κομμένα σε μπαστουνάκια
• 1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ κομμένη σε μπαστουνάκια
• 2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ κομμένες σε μπαστουνάκια
(1 πράσινη και 1 κόκκινη)
• 1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
& ΡΥΖΙ KNORR
• 1 φάκελο KNORR ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σοτάρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ και το ΒΙΤΑΜ ώσπου να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και 2 με 3 κουταλιές από το τυρί και βγάζετε την κατσαρόλα από
τη φωτιά. Βράζετε τα λαζάνια με το στιγμιαίο ζωμό και τα σουρώνετε.
Ετοιμάζετε τη Σάλτσα Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες. Ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί εκτός από 2
κουταλιές. Ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε με τα λαζάνια τον πάτο μιας βουτυρωμένης πυρίμαχης φόρμας και απλώνετε τη μισή ποσότητα
από τη γέμιση με τα λαχανικά. Σκεπάζετε πάλι με λαζάνια, τοποθετείτε την υπόλοιπη γέμιση και τη
σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές τυρί
και ψήνετε τα λαζάνια σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε
αμέσως.
Pin It!

No comments :