Pages

Monday, May 10, 2010

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ




Για δύο άτομα

  • 800γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
  • βούτυρο ή λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια γλυκού μέλι
  • μπέικον
  • ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε την σαλάτα στα πιάτα. Σοτάρουμε στο βούτυρο το ψαρονέφρι έως ότου πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το ψαρονέφρι και το σερβίρουμε επάνω στην σαλάτα. Στο βούτυρο που σοτάραμε το ψαρονέφρι τηγανίζουμε το μπέικον. Το βγάζουμε και τοποθετούμε επάνω στο ψαρονέφρι. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε την μαυροδάφνη, το μπαλσάμικο και το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε. Μόλις η σάλτσα μας καραμελώσει περιχύνουμε το πιάτο μας.
Pin It!

No comments :